Friday, June 17, 2016

Cypreme-Penawar Kencing Manis & Gout



Adakah Anda Atau Keluarga (Ibu & Ayah) Mengalami Masalah Berikut?

  • Sakit lutut kerana kurang pelincir (Arthritis) ?
  • Sukar untuk solat dan berjalan kerana sakit lutut yang teruk?
  • Sakit-sakit sendi pada waktu tertentu sehingga tidak selesa untuk bergerak?
  • Kesemutan, kebas, kesakitan membakar atau bengkak pada tangan dan kaki?
  • Sendi menjadi bengkak,kaku serta panas dan merah?
  • Kandungan gula galam darah yang  tinggi?
  • Badan tidak bertenaga?
  • Luka lambat sembuh?
  • Darah yang pekat & gelap?
  • Kerap tasa letih & lesu?
  • Kualiti tidur yang tidak bagus?
  • Jari-jari mengeras dan bengkok?
  • Kerap kencing terutama waktu malam?
  • Sering dahaga dan banyak minum air terutama air manis?
  • Mudah lapar dan banyak makan ?
  • Mudah penat dan sering mengantuk?
  • Kebas pada bahagian kaki dan tangan?
  • Penglihatan menjadi kabur?
Tanda-tanda di atas merupakan simpton-simptom bagi penyakit gout dan kencing manis. Jika anda mengalami masalah tersebut, luangkan masa sebentar demi membantu orang yang tersayang menjalani kehidupan lebih selesa, Insya’ Allah…

Semakin awal anda mengambil tindakan, semakin cepat ia disembuhkan. jangan tangguhkan sampai peringkat yang terakhir, masa tu mungkin terlambat sudah.

MEMPERKENALKAN…

 
CYPREME – PENAWAR GOUT & KENCING MANIS  TERBAIK!

CYPREME adalah sejenis cecair yang bersifat alkali dengan bacaan PHnya ialah 7.8 stabil. Terdapat empat bahan utama di dalam CYPREME iaitu:
  • Air zam-zam
  • Garam mineral
  • Amber
  • Zeolite
Keempat-empat bahan ini merupakan bahan semulajadi. Jadi, ianya halal. Bahan-bahan ini mengandungi kadar alkali yang tinggi dan mempunyai khasiat yang tersendiri yang membantu merawat permasalah tubuh manusia.

Antara Response Pengguna CYPREME

 

 

 

 

 

Kebanyakan tubuh badan manusia adalah berasid. Asid di dalam badan berpunca daripada jenis makanan yang diambil terutamanya makanan laut dan makanan process yang mengandungi kandungan asid yang tinggi. Badan yang berasid akan menyebabkan datangnya pelbagai penyakit kerana asid tersebut akan merosakkan organ-organ badan dan menyebabkan ia tidak mampu untuk berfungsi dengan baik. Pengambilan guna yang berlebihan, ubat-ubatan kimia seperti pain killer dan juga cara hidup yang tidak sihat dan teratur juga menjadi punca kepada pelbagai penyakit.

Oleh yang demikian, pengambilan cecair alkali CYPREME amatlah disyorkan terutama bagi mereka yang mempunyai penyakit disebabkan oleh asid urik, toksin, dan gula yang berlebihan. Apabila cecair ini memasuki anggota badan, ia akan meneutralkan darah dengan menyahtoxic badan secara keseluruhannya dan merawat kembali organ badan yang rosak.

Dalam proses rawatan dengan kaedah CYPREME ini, tubuh badan manusia akan mengalami tindak balas penyembuhan yang dinamakan healing crisisHealing crisis ini biasa berlaku apabila menggunakan penawar semulajadi kerana ia akan bertindak membuang kesan-kesan dari pemgambilan ubatan yang mengandungi kimia.

Antara kemungkinan tindakbalas penyembuhan yang dialami adalah sepeti:
  • Pembuangan najis dan kencingan lebih lawas dari biasa
  • Berdebar
  • Letih
  • Sakit tekak
  • Sakit sendi
  • Loya dan demam
Tempoh healing crisis ini berbeza mengikut individu. Jika keadaan ini berlaku, pengambilan CYPREME mestilah diteruskan kerana ini merupakan reaksi positif badan ke arah pemulihan.

Berminat untuk mencuba produk CYPREME?
Klik gambar di bawah SEKARANG!

download 

Produk CYPREME ini bukanlah ubat; ia dikategorikan sebagai makanan berfungsi ubat (food as medicine) seperti yang dinyatakan oleh United States Food and Drug Administrative (USFDA) sebagai “generally regarded as safe (gras)”. Maka produk ini tidak wajib mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) atau lain-lain badan.
Bagi penjualan secara sah produk ini hanya perlu memenuhi akta makanan 1983 dan peraturan–peraturan makanan 1985 sahaja.  Jadi, tiada istilah “overdose” kerana ia 100% bebas bahan kimia.

Oleh yang demikian, CYPREME boleh diambil oleh semua golongan dari semua peringkat umur kerana ia bukan sahaja merawat penyakit, malah membantu mencegah penyakit dan meningkatkan kesihatan badan.


Ini BUKAN Produk dari Luar Negara!

Cecair CYPREME adalah 100% produk keluaran bumiputera muslim, semestinya 100% dijamin HALAL. Produk CYPREME dikilangkan bagi Syarikat Amrulbulans Enterprise yang berpusat di Jerteh, Terengganu.  

Formula CYPREME sudah lebih 3 tahun,  dan CYPREME mula dipasarkan secara besar-besaran pada September 2014 dengan penambahbaikan pada formula dengan diperkayakan dengan Zeolite. Produk ini telah mula dikeluar dan dipasarkan kepada pengguna pada september 2014 secara offline dan online. Disebabkan ramuan yang terkini dan moden, produk ini mendapat sambutan yang menggalakkan. Terkini, wakil jualan CYPREME sudah bertapak di semua kawasan di seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei.

Berapa harga Produk yang berkualiti ini?

harga zoom
Seperti yang anda lihat di dalam gambar di atas, harga pasaran bagi satu botol CYPREME ini adalah RM150 + RM10 Kos penghantaran = RM160.  Namun begitu, untuk 100 pembeli pertama, hanya tambah lagi RM 30, saya bagi PERCUMA LAGI 1 botol!
.
Diskaun sebanyak 40%! Anda jimat RM 120!
BONUS: Jika anda membuat tempahan HARI INI, saya bagi percuma kos penghantaran. Jadi, RM 180 = 2 Botol CYPREME!
.
Jadi, tunggu apa lagi!
Dapatkan CYPREME Sekarang!

 

Antara kebaikan-kebaikan lain CYPREME untuk tubuh badan manusia adalah seperti berikut:
.
  • Meningkatkan daya tahan penyakit dan daya penyembuhan.
  • Anti-oksida yang kuat meneutralkan radikal bebas ( free radicals ).
  • Menyahkan toksik dan meningkat sistem Metabolisma badan.
  • Membuang asid dalam badan untuk pembentukan sel-sel sihat.
  • Menghalang dan membunuh sel kanser.
  • Menambah kekuatan zahir dan batin.
  • Anti -penuaan / awet muda dan menurunkan berat badan secara semulajadi.
  • Menjana oksigen dengan limpahan tenaga untuk kecergasan, tenaga dan menguatkkan ingatan.
  • Melancarkan perjalanan darah.
  • Mempunyai khasiat dan tenaga untuk menjadikan makanan dan minuman lebih segar.
  • Selamat diminum terus tanpa perlu dimasak dan tanpa kuasa elektrik.
  • Sesuai untuk semua peringkat umur dan lapisan.

Masih ragu-ragu dengan keberkesanan CYPREME?
Tonton video pelanggan CYPREME di bawah



Testimoni Sebenar

Sejak pelancaran CYPREME pada awal September 2014, sudah beribu pesakit yang telah kami bantu, berikut merupakan maklum balas yang telah diterima daripada pesakit-pesakit yang baru ikuti penggunaan CYPREME KURANG daripada SATU Bulan!!! Semua testimoni ini adalah daripada pengguna CYPREME yang SEBENAR.

4

3

2

1

9

 7

5

 

 

Sila ambil tindakan untuk merawat  penyakit di dalam badan, SEKARANG! Jangan tunggu sehingga waktu menjadi kritikal! Masa sakit tu nak jalan ke tandas pun tak larat dah! Apa lagi nak bawa kereta dan jalan ke bank!

.
.
Bertindaklah Sekarang!

Whatsapp ke : 019-758 9774 (NIZAM)
.
Bagaimana untuk membuat pesanan?

Bayaran RM180 Untuk Pembelian CYPREME

Ke akaun :
MAYBANK : 1510-7116-7133
AHMAD HANIZAM 
@
CIMB BANK : 702-410-5540
AHMAD HANIZAM 

Whatsapp/SMSkan:

Nama Penuh Anda
Alamat Kediaman / Tempat Penghantaran
No. H/P
No. Transaksi
Masa & Tarikh Pembayaran
Sebutkan "Cypreme"
Ke
019 758 9774 (NIZAM)

Sila Isikan Borang Di bawah
Dan
CYPREME Akan Dihantar Dalam Tempoh 3 Hari Bekerja!




Powered byEMF Online Form Builder

Wednesday, June 15, 2016

Rahsia Iklan Tarik Prospek


SECRET Iklan Tarik Prospek...
.
Dalam post hari ini saya nak share dengan anda 1 SECRET tentang iklan tarik prospek.
.
Ianya strategi yang sahabat saya selalu guna waktu nak hasilkan iklan FB Ads tarik trafik/prospek berduyun duyun ke laman web beliau.
.
Iaitu anda perlu pastikan 1 advert set untuk 1 placement.
.
Saya ulang lagi sekali,1 advert set untuk 1 placement.
.
Placement bermaksud kat mana anda nak prospek nampak iklan anda.
.
Samada di Desktop News Feed, Desktop Right Column atau Mobile News Feed.
.
Bila prospek dah ramai masuk laman web anda, mereka akan tertangkap di FB Pixel yang anda pasang sebelum ni.
.
Lepas tu mudah lah untuk anda buat iklan retargeting FOLLOW RAPAT prospek anda ke mana sahaja di dalam Facebook! 
.
Teknik ni MEMANG POWERFUL!
.
Apa yang saya share dengan anda tadi adalah salah satu perkara yang sahabat saya terangkan secara detail step by step di dalam Video Teknik Facebook Retargeting.
.
Jika anda SERIUS nak belajar teknik ini, anda boleh dapatkan full akses DI SINI 

Harap perkongsian ini beri manfaat kepada anda

Monday, January 11, 2016

Gozout daripada Cypreme










Selamat bekenalan
 😊😊
Macam ni cik, Gozout menggunakan kaedah semburan di bawah lidah yang mempunyai kesan serapan lebih dari 800 kali ganda berbanding kapsul dan tablet melalui 'sublingual gland'. Supaya mudah serapan terus ke salur darah.

KANDUNGAN Gozout
===========
🌾
Misai Kucing

• Mencairkan kolestrol
• Mencuci salur darah & mengurangkan tekanan darah tggi
• Membaiki organ pancrease utk mengawal & mengurangkan Kencing manis
• Membantu membaiki buah pinggang utk menapis asid urik
• Mengurangkan masalah gout
• Membantu membaikpulih sel2 buah pinggang
• Mengecilkan & membantu membuang batu karang
• Mengurangkan symptom menopaus
• Mencegah osteoporosis
• Kesan detoks yang lebih baik
• Mengimbangi gula dlm darah
• Menyahkan asik urik


🌿 Belalai gajah

• Mencegah penyakit kanser
• Mencegah penyakit kardiovaskular
• Mencegah penyakit saraf
• Anti-radang
• Mengaktifkan sel2 pankreas utk kembali hasilkan insulin yg mencukupi utk serap gula dan tukar kpd tenaga.
• Digunakan secara tradisional utk rawatan resdung
• Bertindak sebagai anti-alergik, dan mengandungi antioksida yg bertindak mengelakkan jangkitan
• Mengurangkan keletihan
• Membantu memulihkan tenaga
• Menyahtoxin
• Mengawal tekanan darah tinggi
• Mencuci & membaikpulih fungsi buah pinggang
• Membantu mengurangkan sel kanser (kulit & rahim)
• Mengurangkan kesan kesakitan (berfungsi sbgai painkiller semulajadi)
🍃 
Sireh cina

• Bersifat antibakterial, membantu luka agar tidak membusuk
• Mengurangkan sakit sendi
• Meredakan demam
• Mengecutkan jerawat
• Meredakan bisul
• Mengecilkan & mengeluarkan batu karang
• Membantu masalah kencing tak lawas
• Membantu madalah sakit mata
• Antioksidan
---------------
Boleh saya tahu cik atau keluarga cik ada masalah yg mana ya?

Darah tinggi, kencing manis, gout @ masalah2 lain?

Boleh whatsapp saya ke 019-7589774 (NIZAM)

Sunday, November 29, 2015

6 Makanan Untuk Pesakit Kencing Masin Perlu Amalkan




Saya dah menulis tentang artikel makanan yang pesakit kencing manis perlu makan sebelum ini. Tetapi artikel 15 makanan power untuk pesakit kencing manis itu lebih kepada paparan gambar makanan tersebut sahaja dan tidak berapa ada ulasan. sumber imej roti

Memandangkan artikel sebegitu yang mana jumlah perkataannya kurang daripada 300 perkataan, membuatkan google tidak suka menyenaraikannya sebagai satu bahan bacaan baik, maka saya cuba tulis sekali lagi artikel yang sama.

Tetapi kali ini dalam bentuk yang lebih mesra google yang perlu ada banyak perkataan tentang makanan untuk pesakit kencing manis makan. Maklumat berkenaan jumlah perkataan kurang dari 300 itu saya dapat daripada pembacaan penulisan berkenaan cara google membuat carian. Entah tepat atau tidak, kurang pasti.

Senarai 6 makanan untuk pesakit kencing manis makan

Tanpa melengahkan permainan, kita terus kepada matlamat asal, khas untuk anda yang terkena sakit kencing manis atau yang biasa juga disebut Diabetes. Bukan untuk yang dah kena saja, untuk mereka yang tak kena lagipun perlu amalkannya.

Tambahan pula jika keturunan anda ada rekod cemerlang menghidapi masalah kencing manis ini, eloklah makan 6 makanan untuk pesakit kencing manis yang saya senaraikan di sini. Mencegah sudah tentu lebih baik daripada merawat.

Walaupun sebenarnya manusia terlalu sukar untuk meyakini sesuatu yang mereka tak boleh nampak terus (real sebijik) on-the-spot, kita mesti cuba yakinkan diri bahawa inilah makanan yang baik untuk dimakan.

  
Makanan kencing manis #1 - Apa saja jenis limau secara mentah

Makanlah segala jenis buah limau samada mandarin, sunkist, kasturi, lemon, atau apa saja asalkan ianya daripada kelompok atau keturunan buah limau. Samada besar atau kecil masam atau manis, banyakkan atau sering makan buah limau ini secara mentah.

Jangan makan jus limau, makanlah mentah sebiji begitu kerana ianya jauh lebih bagus untuk khasiat dan manfaat badan anda. Buah limau juga cukup baik untuk kesihatan jantung anda. Jangan kemut duit untuk beli buah limau dan jadikan hidangan rutin untuk keluarga anda.

Kalau tak banyak duit untuk beli buah limau, apakata tanam saja pokok limau kasturi yang kecil tu di kebun rumah anda. kalau tak ada tanah, beli pasu besar dan semai pokok limau dan bila dah berbuah, makan buah limau dengan dijadikan ulam bersama sambal belacan.


Makanan kencing manis #2 - Buah sayur Karela

Buah sayur Karela ini banyak ada dijual di pasar malam atau di pasar besar di kawasan tempat anda tinggal. Ia termasuk dalam satu jenis sayur-sayuran yang rupanya macam buat petula yang pahit tu. Tetapi warnanya lebih hijau pekat dan kerutan pada kulitnya lebih halus berbanding buah petula.

Kelebihan buah karela ini adalah ianya mengandungi insulin tumbuh-tumbuhan asli yang mampu mengurangkan atau memproses kandungan gula dalam badan kita. Jadi buat mereka yang ada masalah insulin yang lenah tak mampu nak proses kandungan gula dalam darah, dengan adanya amalan makan buah karela ini dapat membantu masalah dalam badan dan darah anda.





Ada kawan yang menghidap penyakit manis ini mengamalkan makan jus buah karela ini dua kali sehari. Dia buat jus buah karela dan simpan dalam peti ais. Setiap pagi dia minum sikit dan petang atau malam dia minum sedikit lagi. Anda juga boleh cuba buat begitu untuk kekalkan tahap kandungan gula jika dah ada masalah kencing manis. sumber imej


Makanan kencing manis #3 - Bawang Putih

Orang Cina memang suka makan bawang putih. Dalam masakan mereka mesti ada diletakkan bawang putih dengan banyak. Bawang putih ini memang ada banyak kelebihan perubatannya sehingga ada kapsul bawang putih dijual dalam bentuk bahan tambahan pemakanan.

Tetapi, kalau nak mudah dan mendapatkan khasiat yang mujarab, anda perlulah kakan sekurang-kurangnya 3 atau 4 ulas bawang putih setiap hari. Lebih elok dihancurkan dan dikunyah begitu saja. Itupun kalau anda ada kekuatan untuk buat begitu.


Makanan kencing manis #4 - Minyak zaitun

Minyak zaitun amat bagus untuk anda yang kena penyakit kencing manis. Minyak zaitun dapat mengawal kandungan gula dalam badan anda agar steady sentiasa. Oleh itu jangan lokek sedikit duit untuk simpan stok minyak zaitun dalam rumah anda.

Memag harganya agak mahal, jauh mahal berbanding minyak kelapa sawit yang selalu kita pakai. Harga seliter minyak zaitun lebih mahal daripada harga satu tong  minyak kelapa sawit. Oleh itu janganlah pulak digunakan untuk goreng ikan atau masakan.

Makanlah secara mentah dengan resepi yang akan saya berikan di bawah nanti yang menggabungkan bawang putih, minyak zaitun dan juga makanan kencing manis yang ke 5 di bawah ini.


  

Makanan kencing manis #5 - Roti gandum asli

Untuk pesakit kencing manis, makanan roti yang diperbuat daripada gandum memang amat bagus. Kalau boleh jangan makan roti yang putih lembut yang biasa kita beli dari kedai tu. Ini kerana dah terlalu banyak proses berlaku terhadap tepung gandum yang digunakan.

Makanlah roti padat yang banyak serta dan kasar yang ada dijual di pasaraya atau di kedai-kedai roti lain di pusat-pusat bandar atau pekan. Mat Saleh panggil whole grain bread. Nak menambahkan sedap makan roti ini sila ikut resepi rahsia yang saya belajar daripada kawan Lubnan ketika saya berada di luar negara. Ini menjadi makanan kegemran saya sampai sekarang.
Resepi kentang lenyet untuk makan bersama roti
Ini adalah resepi makan cara orang arab dengan menggunakan bawang putih sebagai salah satu daripada bahannya. Anda boleh cuba di rumah dan jadikan sebagai makanan sarapan pagi yang sihat.

Apa yang anda perlu buat adalah dengan merebus ubi kentang 2 atau 3 biji sehingga masak dan gebu. Selepas itu lenyetkannya di dalam bekas seperti mangkuk atau seumpamanya. Kupas 3 atau 4 ulas bawang putih dan hancurkan bawang putih tersebut.

Selepas itu campur kan dengan kentang lenyet itu agar sebati. Selepas kentang serta butiran bawang putih yang dilenyet itu di gaul, ratakan dalam pinggan. Kemudian tuangkan minyak zaitun di permukaan kentang lenyet yang diratakan dalam pinggan itu secukup rasa. Boleh tabur sedikit garam dan sedikit lada hitam di atasnya untuk menambahkan rasa.

Ha! dah siap menus lazat ini, untuk anda makan dengan roti seperti gardenier atau baguet (roti perancis), atau apa-apa roti yang tawar. Koyak sedikit roti, calitkan pada kentang bersama bawang putih dan minyak zaitun itu dan ngam! kunyah! memang lazat sebagai makanan sarapan yang berkhasiat.


Makanan kencing manis #6 - Yogurt

Rajinlah makan yogurt. Selain daripada baik untuk penyakit kencing manis anda, ia juga baik untuk menurunkan berat badan anda. Kalau boleh belilah yogurt asli yang ada dijual di pasaraya untuk dimakan dengan buah-buahan.

Ini saya perturunkan satu lagi makanan yogurt asli yang saya ambil daripada kawan-kawan Arab Lubnan ketika berada di laur negara. Anda boleh sediakan makanan ini untuk sarapan pagi yang lazat.



Resepi yogurt makan dengan roti

Dapatkan yogurt asli daripada pasaraya berdekatan. Biasanya saya akan beli di Giant yang meletakkan yogurt ini di bahagian yogurt perasa lain. Perhatikan label pada bekasnya terlulis "Natural Yogurt'.

Penyediaannya mudah saja. Ambil sesenduk yogurt asli itu, masukkan dalam pinggan kecil dan ratakannya sepeti kita buat pada kentang lenyet di atas. Kemudian tuangkan minyak zaitun penuh atas yogurt tersebut. Percikkan sedikit garam di atasnya dan siap!.

Ambil kepingan roti dan cicah yogurt asli bersama dengan minyak zaitun itu dan makan. Subhanallah lazat dan berkhasiat sekali. Anda dapat rasakan aroma yogurt bersama minyak zaitun yang memecah rasanya dalam mulut perlahan-lahan ketika anda mengunyah roti tersebut seara perlahan-lahan.

Jika anda dah dapat rasa kelazatannya, anda akan mula rasa nak makan selalu resepi ini dan ianya amat baik untuk kesihatan anda terutamanya mereka yang berpanyakit kencing manis.

Begitulah sedikit maklumat atau petua makanan untuk pesakit kencing manis yang dapat saya perturunkan di sini. Moga dapat kita amalkannya dan selamat mencuba. Insyallah nanti bila saya buat kat rumah akan saya ambil gambar resepi di atas untuk tontonan anda semua.

Sekiranya berminat untuk mencuba cara alternatif melalui Cypreme pun boleh, whatsapp saya ke 019-7589774 (Nizam).

Monday, August 31, 2015

Keberkesanan Cypreme merawat Gout

.
"Assalam encik,

Saya nak bagitau...arini ari ke4 ayah saya amalkan cypreme tu. Alhamdulillah..gout dia baik dah...syukur sangat

Saya ada resdung...saya pun amalkan cypreme...saya minum dan sapu air air kat muka..nampak sikit perubahan..dah x gatal2

Terima kasih dan semoga Allah membalasnya smile emoticon "
-Tuan Mohammad Sallehudin, Kemaman, Terengganu
.
Baru 4 hari guna cypreme telah ada perubahan positif daripada pengakuan pengguna seperti di atas.
Mahukah anda MERDEKA daripada seksa serangan gout?
.
Inginkan satu rawatan alternatif yang berkesan dan mampu milik?
.
Mujurlah penyelesaiannya ada di sini!
.
Jadilah yang terawal untuk dapatkan Cypreme - Penawar Alternatif Moden Penyakit Kencing Manis dan Gout.
.
Sempena Bulan Kemerdekaan ini, harga untuk satu botol Cypreme adalah RM150 satu botol tetapi dengan hanya tambah RM30 lagi, anda akan dapat satu botol lagi, PERCUMA!
.
Untuk dapatkan harga Cypreme pada harga RM180 bagi 2 botol, sila whatsapp sekarang ke 019-7589774 (Nizam)
.
www.cypreme101.blogspot.com

Monday, August 3, 2015

Awas! Bahaya Gout ~ Penghidap Berisiko Sakit Buah Pinggang


Sakit gout ni kalau menyerang memang kesian tengok kat pesakit tu menanggung kesakitan sampai tak boleh berjalan.


Gout bukan penyakit sendi yang boleh diatasi dengan suntikan dan ubat tahan sakit atau biarkan sahaja sehingga rasa sakit hilang.


Asid Urik

Gout terjadi akibat gangguan metabolisme asid urik yang tinggi dalam badan hingga menyebabkan radang pada bahagian sendi. Selain ibu jari, gout juga menyerang bahagian tengkuk, bahu, tulang pinggul dan lutut.

Asid urik adalah bahan hasil daripada pemecahan sel2 matang asid ribonukleik (RNA) dan asid deoksiribonukleik (DNA) yang mati dalam hati. 

Ia terhasil daripada pengambilan makanan yang tinggi kandungan protien purina. Protien ini akan diuraikan menjadi asid amino dan sebahagian asid amino pula akan diuraikan menjadi asid urik.


Gout Berisiko Penyebab Sakit Buah Pinggang

Sakit gout dikaitkan dengan kerosakan buah pinggang kerana kekerapan pesakit mengambil ubat tahan sakit akan mengundang bahaya pada buah pinggang.

Jika buah pinggang gagal berfungsi ia menyukarkan sistem perkumuhan asid urik yang akan disingkirkan melalui air kencing dan najis. 

Kesannya lebihan asid urik yang terperangkap di dalam darah akan berkumpul di buah pinggang dan membentuk kristal garam yang merosakkan dan mengecutkan buah pinggang. Dan akhirnya pesakit gout juga akan mengalami sakit batu karang. 


Simptom Sakit Gout


  • gout lazimnya menyerang ibu jari kaki. Ibu jari kaki menjadi merah, panas, bengkak dan tersangat sakit
  • serangan selalunya terjadi secara tiba-tiba
  • sendi yang diserang menjadi bisa sehinggakan geseran dengan selimut pun begitu menyeksakan. Sakit mungkin berlarutan berhari-hari atau sekurang-kurangnya 1-2 minggu untuk reda jika tidak dirawat.
  • gout boleh menyerang sendi-sendi lain seperti buku lali, lutut, pergelangan tangan dan jari

Langkah Pencegahan

Ubah cara hidup kita untuk memastikan paras asid urik yang normal. Amalkan juga cara hidup yang sihat untuk mengelakkan dari menghidap penyakit yang berhubung kait dengan gout.

Elakkan dari memakan makanan seperti hati, paru, ginjal, ikan bilis, ikan kembung, sardin, ketam, udang dan kerang.


Ingin dapatkan Cypreme pada harga promosi?

Sila ke link ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...